Je kan veel meer doen met champagne dan het alleen drinken uit een flûte. Je kan er ook hele lekkere cocktails mee maken. zelf ben ik gek op de PINK Bellini cocktail. Dit is een cocktail met een klein beetje gepureerde perzik erin.
Gebruik voor je cocktails niet een hele zoete champagne. Hele zoete champagne gaat overheersen en dan proef je de rest van je cocktail niet meer. Het beste kan je een Brut of Extra Brut gebruiken. Zorg ervoor dat je de glazen waarin je de cocktail serveert van te voren goed koelt. Het beste kan je dit doen door de glazen te vullen met ijsklontjes. op het moment dat je de cocktail erin gaat schenken, haal je de ijsklontjes er eerst uit.
Recept voor 4 personen
- 4 Perziken uit blik
- 20 ml. perziklikeur
- Champagne rosé
- Klein beetje grenadine voor de kleur
Doe de perziken in een blender of keukenmachine en pureer de perziken. Doe vervolgens de perzikpuree in een schaaltje en dek dit schaaltje af. meng hier de perzik likeur doorheen. Zet het voor ongeveer 10 minuten in de vriezer. De puree moet echt goed koud zijn.
Pak alvast 4 champagne flûtes en vul ze met ijsklontjes. Haal na 10 minuten de ijsklontjes weer uit de flûtes. Zo zijn de glazen mooi gekoeld.
Vul de champagne flûtes met 2 eetlepels perzikpuree. Top de flûtes af met champagne. Schenk de champagne wel rustig in de flûtes want anders schuimt het eroverheen. En doe er als garnering en voor een leuk kleurtje 2 druppels kersenlikeur of grenadine in.
Recept voor 4 personen
- 30 ml. Gin
- 15 ml. Citroensap
- 10 ml. Suikersiroop (Monin)
- 90 ml Champagne
Pak een shaker en doe hierin veel ijsblokjes. Giet hierbij de gin, citroensap en de suikersiroop. Shake alles goed.
Vervolgens pak je 4 champagne flûtes en verdeel je het mengel uit de shaker over de vier glazen.
Top als laatste de champagne flûtes af met de champagne en garneer eventueel af met een citroenschilletje in het glas.
Recept voor 4 personen
- 240 ml. Sinaasappelsap, zonder vruchtvlees
- 20 ml. Contreau
- Champagne
Schenk de sinaasappelsap in een champagne flúte en top het glas af met champagne.
Als extraatje kan je een klein beetje contreau erbij schenken. Wordt de sinaasappelsmaak net iets voller van.
Garneer de champagne flúte met een gehalveerd schijfje sinaasappel.